Om mig

OM FRANDSEN

 

 

Historie var mit yndlingsfag i skolen, men selv om jeg siden læste historie ved Aarhus Universitet, har historie det meste af mit voksenliv kun været en yndet fritidsbeskæftigelse. Det ændrede sig, da jeg begyndte at holde foredrag i 2016-17 - i første omgang i mindre målestok, men efteråret 2018 gik jeg all in som foredragsholder. 

 

Journalist siden 2000

Det betød, at jeg stoppede  som fuldtidsansat journalist ved Jysk Fynske Medier, hvor jeg havde arbejdet siden november 2000, Nemlig på  Fyens Stiftstidendes redaktioner i Tommerup St. og Assens, hvor jeg skrev og fotograferede  til ugeavis, dagblad og webavis.


Siden september 2018 har jeg på fastlance basis arbejdet som journalist ved Folkebladet i Aarup. 

 

En gang østjyde

Jeg er østjyde, hvad ingen er i tvivl om, for min smukke, østjyske dialekt har bare bidt sig fast, selv om Aarup på Fyn har været min base siden 1997.

 

Kulturhuset Industrien

I Aarup blev jeg hurtigt en del af den frivillige stab omkring Kulturhuset Industrien. I en halv snes år var jeg med til at drive biografen og arrangere rock og folk-koncerter. De senere år har jeg brugt kræfterne på at få søsat en foredragsforening og holde den på ret kurs.

 

Dengang i Aarhus

Jeg blev født, da Koreakrigen sluttede, og voksede op i Saralyst fem kilometer syd for Aarhus. Der gik jeg på Kragelundskolen i 10 år, indtil jeg kom i lære som kontorassistent hos Gartnernes Salgsforening i Aarhus. Det var ikke sagen, så jeg tog en studentereksamen på Aarhus Akademi og begyndte at læse historie- og samfundsfag på Aarhus Universitet. Jeg droppede efter 7-8 års studier ud af universitetet med en bachelorgrad og havde de næste 15 år forskellige kontorjobs.

 

Voksenunderviser

I 1999 læste jeg til voksenunderviser på Odense Seminarium og nåede at undervise på VUC Glamsbjerg og de tekniske skoler i Svendborg og Fredericia, indtil jeg fik job som journalist.

 

Hjemmefronten

Jeg har siden 1984 været gift med Annie. Vi har to voksne børn, der har slået sig ned i Aarhus og København.