OM FRANDSEN

 

 

Historie var mit yndlingsfag i skolen, men selv om jeg siden læste historie ved Aarhus Universitet, har historie det meste af mit voksenliv kun været en yndet fritidsbeskæftigelse. Det ændrede sig, da jeg begyndte at holde foredrag om julen og de øvrige højtider og fester.

 

Journalist siden 2000

”All in som foredragsholder” betyder, at jeg er stoppet som fuldtidsansat journalist ved Jysk Fynske Medier, som jeg ellers har været siden november 2000. I årene som journalist på Fyens Stiftstidendes redaktioner i Tommerup St. og Assens skrev og fotograferede jeg til ugeavis, dagblad og webavis. Fra 5.. september 2018 er jeg journalist ved Aarup Folkeblad.

 

En gang østjyde

Jeg er østjyde, hvad ingen er i tvivl om, for min smukke, østjyske dialekt har bare bidt sig fast, selv om Aarup på Fyn har været min base siden 1997.

 

Kulturhuset Industrien

I Aarup blev jeg hurtigt en del af den frivillige stab omkring Kulturhuset Industrien. I en halv snes år var jeg med til at drive biografen og arrangere rock og folk-koncerter. De seneste fem-seks år har jeg brugt kræfterne på at få søsat en foredragsforening og holde den på ret kurs.

 

Dengang i Aarhus

Jeg blev født, da Koreakrigen sluttede, og voksede op i Saralyst fem kilometer syd for Aarhus. Der gik på Kragelundskolen i 10 år, indtil jeg kom i lære som kontorassistent hos Gartnernes Salgsforening i Aarhus. Det var ikke sagen, så jeg tog en studentereksamen på Aarhus Akademi og begyndte at læse historie- og samfundsfag på Aarhus Universitet. Jeg droppede efter 7-8 års studier ud af universitetet med en bachelorgrad og havde de næste 15 år forskellige kontorjobs.

 

Voksenunderviser

I 1999 læste jeg til voksenunderviser på Odense Seminarium og nåede at undervise på VUC Glamsbjerg og de tekniske skoler i Svendborg og Fredericia, indtil jeg fik job som journalist.

 

Den pokkers kat

Jeg har siden 1984 været gift med Annie. Vi har to voksne børn og en kat. Kun den sidste bor i dag hjemme hos os.